Tekoriet

Sinds 1981 dé leverancier voor rietdekkers met meer dan 5.500 producten

Sinds 1981

Sinds 1981 dé leverancier voor rietdekkers

meldcode bij rvo

Bron: Vakfederatie Rietdekkers

Met het document vanuit de BCRG zijn we teruggegaan naar de RVO om een zogeheten meldcode te krijgen. Deze meldcode kan uiteindelijk worden gebruikt voor het verkrijgen van een ISDE subsidie. Wij als bestuur hadden de verwachting dat dit dankzij de erkenning bij BCRG (eindelijk) soepel zou gaan en daarin kregen wij gelijk, het document is goedgekeurd en er is één meldcode voor riet toegekend. Daarmee vervalt de code voor Chinees riet.

ÉÉn meldcode voor riet van alle herkomst

De nieuwe meldcode voor riet in combinatie met het schroefdaksysteem is: KA26442

Eens in de 6 weken vernieuwt het RVO de codes op hun website. Omdat deze code vers van de pers is, is de code momenteel nog niet terug te vinden op de site van de RVO. Ons is toegezegd dat de code wel al gebruikt kan worden, ook met terugwerkende kracht. Dus heeft u klanten die hiervoor in aanmerking komen neem contact met ze op en geef dit goede nieuws door.

 

Als Vakfederatie zijn we, na alle inspanningen, zeer tevreden met de uitkomst. We hebben dit kunnen realiseren doordat riettelers, riethandelaars en rietdekkers samengewerkt hebben met één gezamenlijk doel. Er is nu een prachtig document voor de gehele rietbranche opgenomen in de database bij BCRG. Hieruit blijkt duidelijk hoeveel een rieten schroefdak bijdraagt aan de isolatie van een woonhuis. Dit is een hot item in de bouw, voor nu en in de toekomst.

Close up yellow straw wall texture backgrond.